Simoista asiaa

Vappu lähestyy, mutta asepalveluksen painaessa päälle toukokuun pituista kinkkua, on siman nauttimista aikaistettava. Kotisimaa ei ole vielä soveliasta tehdä, joten seuraa kaupallisen siman maistelua:

"Aito juhlasima", Hyvä väri, voisi olla tosin vieläkin sakeampi. Maku, mutta etenkin haju keinotekoinen. Alkumaku simaisa, tosin tuo mieleen luumun, pitkä jälkimaku turhan imelä. Maku menee helposti tukkoon juoman vaahdotessa, suosittelen pieniä siemauksia ja ei liian harvaa annostelua. Kyseessä voisi olla keskinkertainen juoma, mutta ikävä kyllä vaadittu annostelutiheys ei kuulu siman juomiseen. Näillä ominaisuuksilla arvosanaksi tulee vain välttävä.

Marli "suomen suosituin sima", Siiderimäisen vaalea, hapokas. Rusinainen maku, kuten simassa kuuluu olla. Jälkimaku lyhyt ja mieto, hieman makea, sopiva. Perusasiat ovat kunnossa, joten arvosana voisi olla jopa hyvä. Kyllä tätä juo ihan mielellään, mutta kuitenkin jotain jää puuttumaan. En oikein osaa sanoa mitä, mutta ei kotisiman voittanutta?

No comments: